Heger v Londýne navštívil i slovenských študentov. Chce ich prilákať domov

TA3 TASR
8.3.2022 17:10

Slovenský premiér Eduard Heger absolvoval v utorok počas pracovnej cesty v Londýne diskusiu so študentmi na tamojšej Kráľovskej univerzite (Imperial College), kde pôsobí aj 45 Slovákov a Čechov. Na diskusii sa zúčastnili aj študenti a absolventi univerzít v Cambridgei a Oxforde. Hegerovo vyjadrenie poskytol agentúre TASR tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Kladenie vencov na vojenskom cintoríne
TA3 / David Duducz

"Bolo veľmi milé vidieť ľudí, ktorí sú odhodlaní, pochádzajú zo Slovenska a veľmi im na našej krajine záleží," povedal Heger po stretnutí.

Jednou z tém diskusie bolo uznávanie vzdelania z britských vysokých škôl na Slovensku. "Je to náročný proces, žiaľ, aj byrokratický... Na Slovensku možno nevieme tie univerzity doceniť," poznamenal Heger.

Slovenská vláda chce urobiť "všetko, čo bude treba" na prilákanie Slovákov študujúcich v Británii späť do vlasti. Heger dodal, že na tom pracujú v rámci plánu obnovy EÚ pod segmentom s názvom "Lákanie talentov". Predseda slovenskej vlády by bol rád, ak by študenti študujúci v zahraničí neskôr pracovali na Slovensku pre štát a pomohli rozvinúť oblasti, ktoré sú "ešte v plienkach".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok