Lepšia známka za splnenú stávku. Učiteľ, ktorý mal sexuálne zneužívať študentov, čelí žalobe

TA3 TASR
8.3.2022 10:22

Okresná prokuratúra Bratislava IV podala obžalobu na učiteľa, ktorý je stíhaný za sexuálne zneužívanie študentov strednej školy. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

škola rúško 1140 px
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Prokuratúra žiada v prípade uznania viny uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody a zákaz akejkoľvek činnosti, pri ktorej by mohol obvinený prichádzať do styku s deťmi. Učiteľ je okrem iného stíhaný pre prečin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže. "Obžalovaný je stíhaný väzobne. Stíhaných skutkov sa mal dopustiť tým, že úmyselne zneužil svoje postavenie učiteľa a pozíciu autority a vplyvu na poškodených, žiakov strednej školy," spresnil hovorca.

Podľa prokuratúry učiteľ sľúbil študentom okrem iného lepšiu známku za splnenie rôznych "stávok". Prokuratúra priblížila, že jeho konanie vyvrcholilo tak, že sa mal dotýkať, ako i manipulovať s pohlavným údom poškodených.

"Následné ukončenie pracovného pomeru obžalovaného na škole motivovalo poškodených v predmetnom konaní, aby o skutku vypovedali a zabránili tomu, aby sa protiprávne konanie obžalovaného opakovalo aj iným študentom," uviedla na sociálnej sieti okresná prokurátorka v Bratislave IV Lucia Štefanková. V tejto súvislosti vyzvala poškodených, aby sa nebáli o takýchto negatívnych skutočnostiach zdôveriť svojim blízkym, ako aj orgánom činným v trestnom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok