Proces s bývalým generálnym prokurátorom bude pokračovať, Trnka sa pred súd postaví v apríli

TA3 TASR
8.3.2022 10:07

Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, obžalovaným v kauze Gorila, by mal na Okresnom súde Bratislava I pokračovať 27. apríla o 9.00 h. Potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Ďalšie dva termíny sú nariadené na 4. a 16. mája.

Proces s bývalým generálnym prokurátorom bude pokračovať, Trnka sa pred súd postaví v apríli
TASR/Martin Baumann

Okresný súd Bratislava I naposledy v tejto veci pojednával vlani v septembri. Proces mal pôvodne pokračovať na konci roka 2021, ale termín hlavného pojednávania zrušili pre uprednostnenie inej väzobnej veci. Nový termín vtedy neurčili pre pandemickú situáciu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Dobroslava Trnku zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Polícia uviedla, že Dobroslav Trnka mal prevziať od podnikateľa Mariana Kočnera zvukovú nahrávku, obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav Trnka a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok