József Berényi zostáva predsedom SMK, Csáky sa vzdal kandidatúry

TASR, TA3
8.12.2012 18:39

Predsedom SMK zostáva aj naďalej József Berényi. Na dnešnom sneme strany v Strekove v okrese Nové Zámky mal byť jeho protikandidátom expredseda SMK Pál Csáky.

József Berényi zostáva predsedom SMK, Csáky sa vzdal kandidatúry

„Ten sa napokon rozhodol nekandidovať. Predsedom tak zostáva pán Berényi, ktorý dnes nemal žiadneho protikandidáta,“ uviedla pre TASR hovorkyňa SMK Helena Fialová.

Strana si dnes volila aj šéfa Republikovej rady. Na tento post bol pôvodne nominovaný aj Pál Csáky, ktorý sa však podľa Fialovej vzdal aj tejto kandidatúry. Na čele republikovej rady napokon bude stáť exminister školstva László Szigeti. „Uspel v súboji s dvomi protikandidátmi, ktorými boli Péter Csúsz a Attila Pethő,“ informovala Fialová.

SMK dnes rozhodovala aj o nových podpredsedoch. O tieto posty sa uchádzali viacerí kandidáti. Snem napokon rozhodol, že hospodárske a ekonomické záležitosti bude mať na starosti doterajší podpredseda Iván Farkas. Na svojom poste zostáva aj podpredseda pre samosprávy Péter Őry. Post podpredsedníčky SMK opätovne získala aj Gabriella Németh, ktorá bude mať na starosti sociálne veci, rodinu a zdravotníctvo. Za oblasť školstva a kultúry bude zodpovedať László A. Szabó. Až z druhého kola volieb vzišiel podpredseda SMK pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Stal sa ním exminister životného prostredia László Miklós.
SMK prechádza v poslednom období viacerými zmenami, vrátane názvu. Zo Strany maďarskej koalície je Strana maďarskej komunity a zmeny sa dotkli aj stanov. Ich úprava má okrem iného uľahčiť vstup novým členom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok