Netflix sa pripojil k viacerým západným spoločnostiam. Pozastavuje poskytovanie svojej služby v Rusku

TA3 TASR
7.3.2022 09:30

Americká spoločnosť Netflix v nedeľu oznámila, že pozastavuje poskytovanie svojej služby v Ruskej federácii. V pondelok o tom informovala agentúra AFP.

Netflix sklamal, po prudkom raste zo začiatku pandémie sa jeho akcie oslabili
TASR/AP

"Vzhľadom na okolnosti na mieste sme sa rozhodli pozastaviť našu službu v Rusku," uviedla vo vyhlásení pre portál Variety hovorkyňa Netflixu Emily Feingoldová.

Rozhodnutie prišlo dva dni po tom, ako streamovacia služba uviedla, že zastaví všetky budúce projekty v Rusku vrátane akvizícií filmov a seriálov. Ešte minulý pondelok americká spoločnosť oznámila, že nemá v pláne dodržiavať nový ruský zákon, ktorý od streamovacích platforiem vyžaduje, aby od začiatku marca ponúkali v rámci svojich služieb 20 bezplatných ruských kanálov, medzi ktorými sú aj štátom financované televízie.

Netflix sa rozhodnutím ukončiť prevádzkovanie svojej služby pripojil k množstvu západných spoločností, ktoré pozastavili služby alebo podnikanie v krajine pre ruskú inváziu na Ukrajinu. Netflix je popredná svetová streamovacia platforma, ktorá má vyše 220 miliónov predplatiteľov. Podľa denníka The Wall Street Journal je však len "menším hráčom" v Rusku, kde má menej ako milión zákazníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok