Vlhová obrovský slalom Svetového pohára nedokončila, vypadla už v prvom kole

TA3 TASR
6.3.2022 10:15

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila nedeľný obrovský slalom Svetového pohára. Vo švajčiarskom Lenzerheide vypadla už v 1. kole po chybe v hornej časti, krátko pred druhým medzičasom.

Vlhová obrovský slalom Svetového pohára nedokončila, vypadla už v prvom kole
TASR/AP

Obhajkyňa veľkého glóbusu tak dala Mikaele Shiffrinovej šancu, aby zvýšila svoj náskok v celkovom poradí SP. Americká rivalka viedla pred pretekmi s náskokom 67 bodov pred Vlhovou a v 1. kole "obráku" figurovala po úvodnej pätnástke na druhom mieste s mankom 11 stotín na vedúcu Švédku Saru Hectorovú. Priebežne tretia bola Francúzka Tessa Worleyová (+0,16).

Na svahu panovali v nedeľu ideálne slnečné podmienky s bezvetrím a mrazivými teplotami (-8 °C). Vlhová so štartovým číslom 3 mala napriek problémom v úvodnej strmine na prvom medzičase päťstotinový náskok na Shiffrinovú, lenže po približne 20 sekundách jazdy sa dostala príliš do záklonu a nasledoval pád a jej prvé vypadnutie v tejto sezóne SP.

Okrem Slovenky nedokončila 1. kolo ani držiteľka malého glóbusu z minulej zimy Marta Bassinová z Talianska či Novozélanďanka Alice Robinsonová, Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová sa rozhodla neštartovať. Prvé kolo najlepšie vyšlo Hectorovej, líderka klasifikácie disciplíny predviedla plynulú jazdou s potrebnou dávkou agresivity a pred 2. kolom (13.30) si vytvorila tesný náskok pred Shiffrinovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok