Sankcie Západu čoskoro pocítia aj bežní Rusi. Z krajiny odchádza čoraz viac globálnych firiem

TA3
4.3.2022 22:21

Rusko sa ekonomicky prepadáva do doby kamennej. Aj takto charakterizujú súčasnú hospodársku situáciu v krajine svetoví ekonómovia. Pre vojnu na Ukrajine odchádza z Ruska čoraz viac globálnych firiem, ktoré sa odmietajú podieľať na financovaní režimu Vladimira Putina.

Krajiny celého sveta sa spojili a na Ruskú ekonomiku uvaľujú sankcie, ktoré čoskoro pocítia aj bežní Rusi vo svojich každodenných životoch. Najnovšie ohlásil koniec predaja produktov a služieb americký softwarový gigant Microsoft. Spoločnosť je známa najmä vďaka operačnému systému Windows a herným konzolám Xbox.

Ruský trh opúšťa mnoho globálnych koncernov, spoločností a firiem všetkých priemyselných odvetví. Tento týždeň už zastavenie predaja v krajine ohlásili mnohé americké a európske podniky, vrátane technologického gigantu Apple,  nábytkárskej IKEA či výrobcu oblečenia H&M a tenisiek Nike. Ruským vojnovým aktivitám sa postavil tiež výrobca motocyklov Harley-Davidson či ropný koncern Shell. Rusi si tiež nedokážu vytiahnuť peniaze cez Visa alebo MasterCard a zoznam zďaleka nekončí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok