Rok 2021 bol pre Renault aj napriek čipovej kríze úspešný

TA3/SZ
4.3.2022 11:00

Renault zverejnil výsledky predajov vozidiel za rok 2021, ktoré sú aj napriek všetkým udalostiam úctyhodné. Rok 2022 však má byť ešte úspešnejší

Rok 2021 bol pre Renault aj napriek čipovej kríze úspešný
Renault

Rok 2021 zasiahla nie len pandémia, ale aj čipová kríza naprieč celým automobilovým priemyslom, ktorá spomaľovala a obmedzovala výrobu potrebných komponentov. Z dôvodu chýbajúci polovodičových komponentov Renault vyrobil a predal odhadom až o pól milióna áut menej. Aj napriek tomu sa však Francúzom podarilo úspešne predať 2 696 401 vozidiel. 13% tvorili predaje elektrifikovaných modelov E-Tech, ktoré výrazne pomohli k splneniu emisných cieľov. Zaujímavým faktom je, že viac ako polovica všetkých predaných modelov Arkana sú hybridné verzie.

Renault Renault

Úspechy dosiahla aj príbuzná Dacia, ktorá s prvým elektrickým modelom značky Spring zaznamenala už vyše 50 tisíc objednávok. Dacia Sandero a Duster sa vo svojej kategórii stali najpredávanejšími modelmi medzi súkromnou klientelou.

Za rok 2021 sa na našom slovenskom trhu predalo 2987 vozidiel Renault a 2963 áut Dacia. Spomedzi osobných áut značky Renault tvorili elektrifikované verzie E-Tech až 35% predajov. Suverénne najpredávanejším Renaultom na Slovensku sa stal úžitkový model Master. Značka predpokladá, že vďaka novým modelom bude rok 2022 ešte úspešnejší. Na trh dorazia modely, ako napríklad Megane E-Tech, Dacia Jogger či rôzne verzie Dusteru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok