Zlaté koreniny nahradia drahú kozmetiku: Škorica proti akné, karí pre kvalitu vlasov

TA3/zm
4.3.2022 08:00

Nemusíte kupovať drahé kozmetické produkty na to, aby ste sa zbavili nedokonalostí. Na niektoré estetické problémy vám bohato postačia kuchynské koreniny. Zhodou okolností všetky majú zlatistý nádych, a tak si ľahko zapamätáte, ktorú sú vašimi beauty pomocníkmi.

Zlaté koreniny nahradia drahú kozmetiku: Škorica proti akné, karí pre kvalitu vlasov
Pexels/Mareefe

Koreniny nechýbajú v žiadnej bežne vybavenej kuchyni a domácnosti. Odteraz ich budete nakupovať vo veľkom. Väčšinu však neminiete pri varení, ale na výrobu domácej kozmetiky. Tu sú recepty na základné pleťové či vlasové procedúry.

Škorica na akné a celulitídu

Zlatá korenina dokáže regenerovať pokožku a obnovovať v nej poškodené tkanivá, plus má protizápalové účinky. Inými slovami je škorica výborná v boji proti akné, ale na celulitídu. Stačí zmiešať tri polievkové lyžice s kvalitným bielym jogurtom a pridať pár kvapiek olivového oleja. Vzniknutou zmesou môžete masírovať stehná a zadok, aby ste sa zbavili pomarančovej kože, alebo si ju nanášať každý večer na štvrťhodinu na tvár a potom opláchnuť. V takom prípade by mali byť vyrážky minulosťou.

Kajenská paprika proti pigmentácii

Ak vás trápia pigmentové škvrny a nič už nezaberá, kajenská paprika ich doslova vypáli. Táto korenina je dobre známa na chudnutie, ale tým sa jej skvelé účinky nekončia. Stačí primiešať čajovú lyžičku kajenského korenia do šťavy z jedného citróna a roztokom si niekoľkokrát do týždňa vyčistiť pomocou vatového tampónu pleť. O niekoľko týždňov po hyperpigmentácii nebude ani stopy.

Kajenské aj na vlasy

Tým sa skvelé účinky kajenskej papriky nekončia. Dokáže vám byť nápomocná aj pri vlasoch bez objemu. Stačí ju zmiešať s medom a vytvoriť tak zábal pre krásny nadýchaný účes. Procedúru postačí absolvovať len raz do týždňa, pretože je prácne, kým med po polhodine pôsobenia z vlasov zmyjete. Výsledok však stojí za to.

Karí pre zdravé vlasy

Je ešte niekoľko druhov korenín, ktoré sa oplatí vyskúšať na vlasy. Jedným z nich je aj karí plné prospešných látok, ktoré doslova nabijú každý vlas vitamínmi, čím zlepšia ich celkovú kvalitu. Vo vode zmiešajte toľko karí, aby vznikla dobre roztierateľná pasta. Tú aplikujte po celej dĺžke vlasov na 20 minút a okrem zdravej hustej hrivy sa zbavíte aj lupín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok