Rusko neplánuje zaviesť stanné právo. Vojaci sú hrdinami, ktorí sa zapíšu do dejín, tvrdí Peskov

TA3 TASR
3.3.2022 13:13

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok odmietol špekulácie, že ruské úrady plánujú po invázii na Ukrajinu zaviesť stanné právo s tým, že zabránia Rusom opustiť krajinu. TASR túto informáciu prevzala od agentúry Reuters.

Rusko neuzná špeciálne súdy pre vyšetrovanie zločinov na Ukrajine, uviedol Peskov. Označil ich za nelegitímne
Twitter/NEXTA

Peskov na brífingu ďalej uviedol, že prezident Vladimir Putin zvolá vo štvrtok Bezpečnostnú radu Ruskej federácie. Nekonkretizoval však, o čom budú najvyšší štátni predstavitelia a šéfovia obranných a bezpečnostných zložiek rokovať.

Peskov ocenil ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine a padlých vojakov nazval "hrdinami, ktorí sa zapíšu do dejín. Je to pre nás všetkých samozrejme veľká tragédia. Zároveň všetci obdivujeme hrdinstvo našej armády," dodal Peskov.

Reuters pripomína, že Rusko nazýva svoju vojenskú inváziu "špeciálnou operáciou". Podľa Peskova cieľom ruskej armády nie je okupovať územia, ale zlikvidovať vojenské kapacity Ukrajiny a zajať osoby, ktoré Moskva považuje za nebezpečných nacionalistov.

Peskov vo štvrtok odsúdil rozhodnutie Medzinárodného paralympijského výboru, ktorý zakázal účasť ruských športovcov na zimných paralympijských hrách v Pekingu a označil to za "obludné". Na margo mierových rozhovorov medzi Moskvou a Kyjevom Peskov povedal, že Ukrajina sa v tejto veci "očividne neponáhľa", avšak Rusko dúfa, že ukrajinská delegácia sa zúčastní na štvrtkových rozhovoroch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok