V Rusku končí nezávislá rozhlasová stanica Echo Moskvy, kritizovala Kremeľ

TA3 TASR
3.3.2022 10:01

Predstavenstvo rozhlasovej stanice Echo Moskvy, ktorá je kritická voči Kremľu, rozhodlo väčšinou hlasov o jej likvidácii. Týka sa to aj internetovej stránky stanice.

Oznámil vo štvrtok podľa agentúry AFP jej šéfredaktor Alexej Venediktov s tým, že vysielanie Echa Moskvy pokračuje na platforme YouTube.

Ruská generálna prokuratúra 1. marca požiadala regulačný úrad Roskomnadzor o "obmedzenie prístupu" k Echu Moskvy a nezávislej televízii Dožď, pretože nimi zverejňované informácie "obsahujú výzvy na extrémizmus, násilie voči občanom Ruskej federácie, masové porušovanie verejného poriadku a bezpečnosti... a násilné zvrhnutie ústavného poriadku". Obe médiá tiež "cielene a systematicky" publikujú "zámerne nepravdivé informácie o činnosti ruských vojakov v rámci špeciálnej operácie" na Ukrajine.

Roskomnadzor v tejto súvislosti požadoval, aby spoločnosť Google odstránila aplikáciu Echa Moskvy z obchodu Google Play. Na ruských platformách Yandex a VKontakte bolo vysielanie stanice zablokované. Stanica Echo Moskvy začala vysielať 22. augusta 1990. Program tvorili najmä správy a diskusie zamerané na politické a sociálne otázky Ruska. Je považovaná za jedno z hlavných nezávislých médií v Rusku a podľa znalcov tamojších pomerov aj za jedno z posledných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok