Johnson: Rusko páli na nevinných civilistov, Putin je vojnový zločinec

TA3 TASR
2.3.2022 14:40

Britský premiér Boris Johnson označil v stredu ruského prezidenta Vladimira Putina za vojnového zločinca po tom, čo ruské vojská začali na Ukrajine ostreľovať obytné budovy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Johnson: Rusko páli na nevinných civilistov, Putin je vojnový zločinec
TASR/AP

"To, čo sme už videli od režimu Vladimira Putina, akou muníciou páli na nevinných civilistov – už toto podľa mňa spĺňa definíciu vojnového zločinu," povedal Johnson na pôde parlamentu. Britský premiér zároveň vyzval členské krajiny Organizácie Spojených národov, aby jednomyseľne odsúdili ruskú inváziu na Ukrajinu.

Britskí ministri už predtým upozornili, že Putin a jeho spojenci môžu eventuálne čeliť trestnému stíhaniu na Medzinárodnom trestnom súde v Haagu, ktorý sa už touto inváziou začal zaoberať.

Na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov bolo v pondelok vypálených viacero kazetových bômb, uviedli dvaja experti na muníciu po preskúmaní záberov zverejnených na sociálnych sieťach. 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na otázku, či Rusko na Ukrajine používa kazetovú muníciu a vákuové bomby, povedal, že "je to nepochybne falošná správa". Ruské operácie sú podľa neho zamerané na vojenské ciele, nie na civilné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok