Špeciálne olympiády Slovensko nepošlú svojich športovcov na Zimné svetové hry do Kazane

TA3 TASR
2.3.2022 10:29

Špeciálne olympiády Slovensko nevyšlú tím športovcov s intelektuálnym znevýhodnením na Zimné svetové hry Špeciálnych olympiád, ktoré by sa mali konať v januári 2023 v ruskej Kazani.

Špeciálne olympiády Slovensko nepošlú svojich športovcov na Zimné svetové hry do Kazane
TASR/Špeciálne olympiády Slovensko

Rozhodlo o tom predsedníctvo Špeciálnych olympiád Slovensko, ktoré nesie plnú zodpovednosť za slovenských športovcov s intelektuálnym znevýhodnením, na svojom per-rollam zasadnutí dňa 1. marca.

"Pre útok Ruska na Ukrajinu a prebiehajúcu vojnu na Ukrajine nevyšleme slovenských reprezentantov na žiadne športové podujatie Špeciálnych olympiád organizované na území Ruska. Predsedníctvo sa na tomto stanovisku zhodlo jednohlasne," povedala Dominika Nestarcová, prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko.

"Nechceme a nemôžeme vyslať športovcov Špeciálnych olympiád Slovensko do krajiny, kde nevieme zaručiť ich bezpečnosť. Nechceme a nemôžeme vyslať športovcov s intelektuálnym znevýhodnením do krajiny, ktorej činy a konanie sú neprijateľné, hrôzostrašné a ktoré nemajú nič spoločné s fair-play, inklúziou a ľudskosťou," zdôraznila v tlačovej správe Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko a predsedníčka výkonného výboru SpecialOlympicsEuropeEuroasia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok