Ruské rakety zasiahli televíznu vežu v ​​Kyjeve, päť ľudí zomrelo

TA3 ČTK
1.3.2022 18:49

Ruské sily dnes zaútočili na televíznu vežu v ​​ukrajinskom hlavnom meste Kyjeve, informujú ukrajinské médiá. Podľa záchranných zložiek pritom zahynulo päť ľudí, píšu agentúry Reuters alebo Interfax-Ukrajina. Niekoľko ďalších osôb je podľa ukrajinských médií zranených. Server Ukrajinska pravda uviedol, že objekt zasiahli dve rakety.

Cieľom bola miestnosť, kde sa nachádzali ľudia, napísala agentúra Unian, podľa ktorej boli zaznamenané dočasné problémy s televíznym vysielaním. Na sociálnych sieťach sa objavujú videá z ukrajinskej metropoly, ktoré ukazujú následky útoku.

Podľa prezidentskej kancelárie bude kvôli úderu dočasne prerušené vysielanie, ale v prípade niektorých kanálov bude v blízkej budúcnosti uvedené do chodu záložné vysielanie, píše Ukrajinská pravda. Mnohé stanice možno podľa neho sledovať na internete, napríklad prostredníctvom kanálu YouTube.

Útok na televíznu vežu nachádzajúcu sa v blízkosti pamätníka v rokline Babí Jar, kde počas druhej svetovej vojny nacisti počas 48 hodín postrieľali skoro 34-tisíc kyjevských Židov, ukrajinské ministerstvo zahraničia označilo za barbarský čin. "Ruskí zločinci sa nezastavia vo svojom barbarstve pred ničím. Rusko = barbar," uviedla ukrajinská diplomacia na twitteri.

Ruské ministerstvo obrany dnes varovalo, že podnikne útoky vysoko presnými zbraňami na kyjevské centrum informačných a psychologických operácií a na objekty tajnej služby SBU v ukrajinskom hlavnom meste. Moskva vyzvala občanov pracujúcich v týchto miestach a civilistov bývajúcich v okolí, aby priestor opustili, uviedol už skôr server BBC News v on-line reportáži na svojej ruskojazyčnej internetovej stránke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok