YouTube sa pridáva k obmedzeniam. V Európe zablokoval kanály ruských médií RT a Sputnik

TA3 TASR
1.3.2022 10:35

Americká videoplatforma YouTube v utorok zablokovala pre svojich užívateľov v Európe kanály ruských provládnych médií RT a Sputnik. Dôvodom je podľa jej predstaviteľov "prebiehajúca vojna na Ukrajine".

YouTube centrála 1140 (SITA AP)
SITA/AP

"S okamžitou platnosťou blokujeme YouTube kanály RT a Sputniku v celej Európe," uviedla táto dcérska spoločnosť firmy Google v e-maili, z ktorého cituje AFP. Americká spoločnosť Meta, prevádzkovateľ sociálnej siete Facebook, ako aj Twitter v pondelok ohlásili kroky v boji proti dezinformáciám týkajúcim sa ruského útoku na Ukrajinu, ktoré sa objavujú na on-line platformách ruských štátom kontrolovaných médií.

Spoločnosť Meta obmedzí prístup k ruským štátnym médiám RT a Sputnik v celej Európskej únii, oznámil šéf pre globálne záležitosti Nick Clegg v pondelkovom príspevku na Twitteri. Dodal, že Meta tak reaguje na žiadosť zo strany vlád mnohých krajín a EÚ. Twitter oznámil, že k príspevkom, v ktorých sa zdieľajú odkazy na ruské štátne médiá, pridá upozornenia a podnikne kroky na obmedzenie šírenia takéhoto obsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok