Facebook obmedzí prístup k ruským médiám RT a Sputnik v EÚ. Snaží sa tak zamedziť šíreniu dezinformácií

TA3 TASR
1.3.2022 07:31

Americká spoločnosť Meta, prevádzkovateľ sociálnej siete Facebook, ako aj Twitter v pondelok ohlásili kroky v boji proti dezinformáciám ohľadom ruského útoku na Ukrajinu, ktoré sa objavujú na ruských štátom kontrolovaných médiách na ich online platformách.

FCB
TASR/AP

Spoločnosť Meta obmedzí prístup k ruským štátnym médiám RT a Sputnik v celej Európskej únii, oznámil šéf pre globálne záležitosti Nick Clegg v pondelkovom príspevku na Twitteri. Dodal, že Meta tak reaguje na žiadosť zo strany vlád mnohých krajín a EÚ. Západ totiž uvedené ruské médiá obviňuje, že sú prokremeľské a slúžia na podporu vojenskej invázie na Ukrajinu. Twitter oznámil, že k tvítom, v ktorých sa zdieľajú odkazy na ruské štátne médiá, umiestni varovania a podnikne kroky na značné obmedzenie cirkulácie takéhoto obsahu.

Aplikácia TikTok takisto rozhodla o obmedzení prístupu k ruským štátnym médiám na svojich platformách v EÚ. Softvérový gigant Microsoft zase ohlásil, že stanicu RT sťahuje zo svojho obchodu s aplikáciami.

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v nedeľu oznámila, že EÚ zakáže dve spomenuté ruské médiá, ktoré označila za "mediálnu mašinériu Kremľa". Ich cieľom je, ako kritizovala, šíriť lži ruského prezidenta Vladimira Putina ospravedlňujúce jeho vojnu proti Ukrajine. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok