Podľa satelitných snímok sa ku Kyjevu blíži 27-kilometrová ruská kolóna vojenských síl

TA3 ČTK
28.2.2022 20:40

Ku Kyjevu sa blíži asi 27 kilometrov dlhý konvoj ruských síl, ukazujú podľa webu denníka The New York Times satelitné snímky americkej súkromnej spoločnosti Maxar. Kolóna bola podľa posledných informácií zhruba 48 kilometrov od okraja ukrajinského hlavného mesta a približne 32 kilometrov od letiska Hostomel.

Podľa satelitných snímok sa ku Kyjevu blíži 27-kilometrová ruská kolóna vojenských síl
TASR/AP

V konvoji sú stovky obrnených vozidiel, tankov, vozidla pechoty, samohybné delostrelecké zbrane či cisterny s palivom. Kolóna je taká dlhá, že nemohla byť zachytená celá, podotkol NYT. V niektorých miestach sú medzi vozidlami medzery, inde ale idú aj tri vozidlá vedľa seba. Zatiaľ nie je jasné, či je cieľom centrum Kyjeva, alebo či sa tieto sily majú podieľať na obkľúčení metropoly, uviedol denník.

Konvoj bol prvýkrát spoločnosťou Maxar zachytený v nedeľu popoludní miestneho času asi 60 kilometrov severozápadne od Kyjeva. Starosta hlavného mesta Vitalij Kličko v nedeľu po nočných ruských útokoch tlačovej agentúre AP povedal, že kvôli obkľúčeniu Kyjeva nie je možná evakuácia civilistov a hrozí humanitárna katastrofa. Ruské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že obyvatelia ukrajinskej metropoly môžu mesto opustiť, pokiaľ sa vydajú smerom na Vasylkiv, teda na juhozápad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok