Od juhu postupuje na Kyjev veľký ruský konvoj vojenských vozidiel, hovorí ukrajinský minister

TA3 TASR
27.2.2022 18:14

Z juhu postupuje na ukrajinské hlavné mesto Kyjev veľká kolóna ruských vojenských vozidiel. V nedeľu o tom informoval poradca ukrajinského ministra vnútra Vadym Denysenko, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Od juhu postupuje na Kyjev veľký ruský konvoj vojenských vozidiel, hovorí ukrajinský minister
TASR/AP

Denysenko to povedal pre spravodajský portál strana.news, keď opisoval pohyb ruských vojakov cez Ukrajinu. V posledných dňoch sa ruská armáda pri invázii snaží dobyť Kyjev, ktorý jej však odoláva. "Vieme, kam smerujú, a sme pripravení," dodal Denysenko. Až doteraz útočili ruskí vojaci na Kyjev zo severozápadu a severovýchodu. Kruté boje medzi ukrajinskými a ruskými vojakmi prebiehajú o ovládnutie letiska v meste Vasylkiv, juhozápadne od Kyjeva, uviedli ukrajinské ozbrojené sily. V meste Pryluky, východne od Kyjeva, bolo zničených niekoľko ruských tankov.

Podľa ukrajinskej armády jej vojaci takisto odrazili veľké útoky na severozápadné kyjevské predmestia Hostomeľ a Irpiň. V oblasti mesta Buča blízko Kyjeva overené video zachytávalo vojenské vozidlá, ako ostreľujú domy a spôsobujú škody.

Mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny s jedným miliónom obyvateľov sa znovu úplne dostalo pod kontrolu ukrajinskej armády po tom, čo doň ruskí vojaci vstúpili v nedeľu ráno, informoval tamojší guvernér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok