Na hranici s Ukrajinou vznikli v nedeľu prvé hotspoty pre utečencov

TA3 TASR
27.2.2022 16:09

Na hranici s Ukrajinou vznikli v nedeľu prvé hotspoty pre utečencov, a to vo Vyšnom Nemeckom, Ubli a Uliči. V pondelok pribudne ďalší na hraničnom priechode Veľké Slemence. K dispozícii budú 24 hodín, sedem dní v týždni, a to na urýchlenie administratívneho procesu, ktorý absolvuje každá osoba prichádzajúca z Ukrajiny.

Na hranici s Ukrajinou vznikli v nedeľu prvé hotspoty pre utečencov
TASR/AP

Informovalo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR na sociálnej sieti. Hotspoty pod gesciou Policajného zboru (PZ) a Migračného úradu MV SR zriadili v reakcii na nárast počtu utečencov z vojnou postihnutej Ukrajiny. Činnosť začnú vykonávať v priebehu pondelka. Aktuálne riešia ich materiálno-technické vybavenie, zabezpečenie informačných technológií a spojazdnenie informačných systémov. "Podľa potreby budú v týchto stanoch poskytovať služby aj humanitárne organizácie zamerané na poskytovanie pomoci ľuďom v tiesni pod gesciou ministerstva zdravotníctva," uviedol rezort vnútra.

O počte zriadených hotspotov bude operatívne rozhodovať Koordinačný štáb v Sobranciach. "Hotspoty neslúžia ako ďalšie hraničné priechody, ich úlohou je poskytnúť súčinnosť príslušníkom PZ, ktorí vybavujú proces vstupu cudzincov na naše územie, a tak zrýchliť administratívny proces vybavovania všetkých potrebných úkonov pre ich zotrvanie na území Slovenskej republiky," oznámilo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok