Pápež František odsúdil vojnu na Ukrajine. Nechajte zbrane utíchnuť, vyzval

TA3 TASR
27.2.2022 14:52

Pápež František vyzval v nedeľu na "bezodkladné" otvorenie humanitárnych koridorov pre civilistov utekajúcich pred ruskou inváziou na Ukrajine.

Pápež František odsúdil vojnu na Ukrajine. Nechajte zbrane utíchnuť, vyzval
TASR/AP

Informáciu priniesla agentúra AFP. "Myslím na starých ľudí, na všetkých, ktorí momentálne hľadajú útočisko, na matky utekajúce so svojimi deťmi. Sú to bratia a sestry, pre ktorých je naliehavo potrebné otvoriť humanitárne koridory a ktorých treba prijať," uviedol vo Vatikáne pápež. 

František zároveň vyzval na okamžité ukončenie bojov na Ukrajine, kde prebieha štvrtý deň ruskej vojenskej invázie. "Nechajte zbrane utíchnuť," povedal pápež. "Boh je s tými, ktorí hľadajú mier, nie s tými, ktorí sa uchyľujú k násiliu," podotkol.

Pápež ďalej podľa denníka Guardian uviedol, že jeho "srdce je zlomené" kvôli invázii na Ukrajine. V slovách, ktoré sa zdali byť adresované priamo ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, František odsúdil ľudí, ktorí "veria v diabolskú a zvrátenú logiku zbraní".

František ešte v sobotňajšom telefonáte s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským vyjadril "hlbokú bolesť" v súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajinu, uviedol Vatikán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok