Vražda Kuciaka a jeho snúbenice ide opäť pred súd, rozhodovať budú o vine Kočnera a Zsuzsovej

TA3 TASR
27.2.2022 10:19

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa má v pondelok 28. februára opätovne začať proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice bude súd opäť rozhodovať o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. Špecializovaný trestný súd ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragičov.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Po výpovedi Andruskóa odsúdeného v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice zadržali i podnikateľa Dušana Kracinu. Vlani v marci obvinili v prípade aj občana Bosny a Hercegoviny Darka Dragičova. Podnikateľa Mariana Kočnera obvinili ako posledného koncom júna 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok