Rusko rozšíri ofenzívu na Ukrajine. Armáda bude pokračovať všetkými smermi

TA3 TASR
26.2.2022 17:24

Ruská armáda dostala rozkazy na rozšírenie svojej ofenzívy na Ukrajine "všetkými smermi" po tom, čo Kyjev odmietol rokovať v Bielorusku, uviedlo v sobotu ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení.

Rusko rozšíri ofenzívu na Ukrajine. Armáda bude pokračovať všetkými smermi
TASR/AP

"Po tom, čo ukrajinská strana odmietla rokovací proces, dnes všetky jednotky dostali rozkazy vykonávať postup zo všetkých smerov v súlade s plánmi operácie," uviedol hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Ruské jednoty uskutočnili výpady do ukrajinskej metropoly Kyjev predtým, než sa po tvrdom odpore stiahli na predmestia počas tretieho dňa invázie nariadenej ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Kremeľ v piatok oznámil, že Putin je pripravený vyslať delegáciu do Bieloruska na rokovania s Ukrajinou; Kyjev však chcel schôdzku vo Varšave, píše agentúra AFP.

Ruské armádne konvoje vstúpili vo štvrtok na Ukrajinu aj z Bieloruska. Moskva má v Bielorusku vojakov už niekoľko týždňov, údajne tam boli na vojenskom cvičení. Bielorusko je dlhoročným spojencom Ruska.

Ukrajina v sobotu uviedla, že od spustenia ofenzívy zahynulo už najmenej 198 civilistov vrátane troch detí. Rusko doposiaľ neuviedlo, koľko jeho vojakov prišlo o život počas "špeciálnej vojenskej operácie", ako ofenzívu nazýva, pripomína AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok