Na hraniciach s Ukrajinou budú pomáhať aj dobrovoľníci. Prihlásilo sa ich už viac ako 70

TA3 TASR
26.2.2022 16:09

Viac ako 70 dobrovoľníkov sa prihlásilo do tzv. hotspotov pri hraniciach s Ukrajinou. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Na hraniciach s Ukrajinou budú pomáhať aj dobrovoľníci. Prihlásilo sa ich už viac ako 70
TASR/Jana Ďurašková (ilu)

Ministerstvo zdravotníctva v piatok, 25. februára, pre nahlasovanie sa dobrovoľníkov zriadilo emailovú adresu dobrovolnici.ukrajina@health.gov.sk. V maile by záujemcovia mali uviesť meno a priezvisko, bydlisko, telefonický kontakt, e-mail, kvalifikáciu alebo špecializáciu, okrem vzdelania to môžu byť aj rôzne kurzy.

"V prípade, že bude potrebné využiť služby dobrovoľníkov v zdravotníckych tímoch, rezort zdravotníctva bude záujemcov kontaktovať a v spolupráci s ministerstvom vnútra zabezpečí ich koordinované zapojenie sa do humanitárnych aktivít a pomoci vojnovým utečencom z Ukrajiny," uviedla Eliášová.

Hotspoty by mali byť zriadené na hraničných priechodoch Ubľa, Ulič, Veľké Slemence a Vyšné Nemecké. Pre vojnových utečencov zabezpečia prvú pomoc. Tú budú v rámci dobrovoľníckej činnosti vykonávať vždy dvaja zdravotnícki pracovníci (nelekári). Hotspoty budú uvedené do prevádzky až vo chvíli, keď hraničné priechody nebudú zvládať nápor utečencov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok