TA3 z Ukrajiny: Štábu zhabali SD kartu, mierili na nich samopalmi. Situácia je dramatickejšia

TA3
26.2.2022 19:06

Situáciu priamo na Ukrajine sleduje náš vyslaný redaktor Mario Porubec. Ráno sa spolu s kameramanom nachádzal v meste Ivano-Frankivsk, presunuli sa bližšie ku Kyjevu. Aká je situácia?

Štáb TA3 sa posunul a nachádza sa v Ternopile, k hlavnému mestu ešte chýba 400 kilometrov. Vstup redaktora bol z vnútra budovy, pretože bol v meste vyhlásený nálet. Ako povedal redaktor, mali by sa nachádzať v krytoch, no aj podľa slov miestnych, v Ternopile nie je významná infraštruktúra, a tak sa neočakáva, že by mali byť zasiahnuté významné ciele.

Situácia v meste bola podľa Porubca pokojná, no stretli sa aj s inými okolnosťami. Divákom chceli sprostredkovať budovanie guľometných hniezd od ukrajinskej armády. Štábu sa darilo zachytiť zábery. Pri príchode do mesta Ternopiľ sa redaktor spolu s kameramanom stretli s inou kontrolou ako doteraz. „Okamžite nás odklonili, vyzvali na vystúpenie z auta, namierili na nás samopaly. Zabavili nám SD kartu z kamery. Neskôr sa ukázalo, že vodičom odoberali pri kontrolách SD karty z kamier, ktoré sú v automobiloch,“ opísal situáciu Mario Porubec.

Ako ďalej redaktor priblížil, s približovaním ku Kyjevu je situácia dramatickejšia.

Témy: TA3 Kyjev Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok