FOTO: Veľké Slemence evidujú zvýšený prílev Ukrajincov. Ako to vyzerá na hranici?

TA3 TASR
25.2.2022 12:16

Na ukrajinskej strane pred hraničným priechodom v obci Veľké Slemence v okrese Michalovce aktuálne čaká 500 až 600 ľudí, ktorí unikajú pred ruskou agresiou na Ukrajine. Uviedol to starosta obce Ľudovít Tóth.

"Cez hraničný priechod v piatok prešlo možno 1000 alebo 2000 ľudí," odhadol starosta. Situáciu označil za vážnu, no podľa jeho slov ľudia prechádzajúci slovensko-ukrajinskou hranicou zatiaľ nepotrebujú pomoc samosprávy. Na prichádzajúcich čakajú v obci príbuzní a známi z rôznych krajín, podľa Tótha napríklad z Poľska, Maďarska či Anglicka.

Samospráva je schopná v prípade potreby pomôcť ľuďom prichádzajúcim z územia Ukrajiny poskytnutím dočasného priestoru na ubytovanie. V základnej škole a obecnom úrade vie vytvoriť priestor pre 40 až 50 ľudí.

"Musia o tom rozhodnúť poslanci obce, ale myslím si, že to nebude problém," dodal Tóth s tým, že situáciu aj po dopravnej stránke zatiaľ zvládajú. Hraničný priechod Veľké Slemence je určený len pre peších. Od piatka až do odvolania je v prevádzke nonstop.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok