Pod Zoborom zápas Ružomberka a Nitry

TA3, TASR
29.10.2011 23:34

Oba tímy sa pohybujú v strede tabuľky, ale Nitra je predsa len o čosi bližšie k jej dnu a tak pre ňu by boli 3 body dôležitejšie.

Pod Zoborom zápas Ružomberka a Nitry

FC Nitra - MFK Ružomberok 2:3 (1:1)


Góly: 12. Šimončič, 50. Hodúr - 22. Skalák, 71. P. Maslo, 85. Skalák. Rozhodoval: J. Pavlík, ŽK: 23. Ďubek, 79. A. Sloboda (obaja Ružomberok), ČK: 18. Kostelný (Ružomberok), 620 divákov.


Zostavy a striedania:
FC Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Harbuľák (83. Boszorád) - Šimončič, Hodúr, Gajdoš, Sloboda (75. Šimonek) - Mikuš (59. Kolár), Rák

MFK Ružomberok: Hrdlička - Maslo, Kostelný, Huber, Jurkemik - Greššák, Vavrík (56. Pekár)- Sloboda, Hoferica (71. Serečin), Ďubek (80. Krbeček) - Skalák

Po úvodnom oťukávaní sa, ktoré divákov určite nenadchlo, pohrozil ako prvý Nitran Mikuš. Domáci mladík v 8. minúte strieľal z pravej strany tvrdo, ale len do pripraveného brankára Hrdličku. Práve Mikuš bol v 12. minúte faulovaný, domáci štandardnú situáciu rýchlo rozohrali a po prihrávke Ráka z pravej strany sa Šimončič sám pred gólmanom nemýlil - 1:0. V 16. minúte sa do šance dostal aj nitriansky obranca Harbuľák, ale vo výbornej pozícii tvrdú strelu nasmeroval nad bránku. O dve minúty na to fauloval unikajúceho Slobodu ružomberský kapitán Kostelný a po jeho červenej karte hrali hostia oslabení. Napriek tomu v 22. minúte vyrovnal na 1:1 Skalák. Oslabení hostia mohli opäť skórovať aj v 45. minúte. Tomáš Ďubek dostal dobrú spätnú prihrávku v pokutovom území, no v dobrej pozícii nikým neatakovaný prestreli. V 48. minúte sa už domáci po Rákovom zakončení tešili z gólu, no hlavný rozhodca po porade s čiarovým gól pre ofsajd neuznali. Už z následnej akcie sa však domáci tešili oprávnene. Hodúr sa pár metrov pred šestnástkou oprel do strely, ktorej smer ešte mierne zmenil hráč hostí a brankár Hrdlička bol bezmocný. V 63. minúte mohol vyrovnať striedajúci Pekár, no zvnútra šestnástky nemieril presne. Domáci kontrolovali stav do 70. minúty, kedy zabudli na Petra Masla, ktorý dostal dobrú prihrávku z ľavej strany a sám pred Chudým nezaváhal - 2:2. Pekné momenty priniesla 80. minúta. Najskôr v nádejnej pozícii Ružomberčan Ďubek unáhlene a nepresne strieľal, následne domáci Hodúr po individuálnej akcii netrafil bránku. Hostia šokovali domácich v 85. minúte, keď Jiří Skalák na hranici ofsajdu spracoval loptu, ušiel do brejku a v zakončení proti Chudému sa nemýlil. Domáci sa už v záverečných minútach na vyrovnávajúci gól nezmohli a hostia po obetavom výkone získali tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok