Mikulec nemá dôveru v koalícii, uviedol Susko. Nie je jednoduché vykonať očistu, povedal Krúpa

TA3
23.2.2022 21:07

Chlapské reči, ktoré viedli, údajne neformálne, vyšetrovatelia NAKA kompromitujú nielen ich, ale aj ministra vnútra Romana Mikulca. Ak sa preukáže, že boli vytrhnuté z kontextu bude, naopak, skompromitovaná Generálna prokuratúra SR. Hosťami v relácii Téma dňa boli Juraj Krúpa a Boris Susko.

tema_dna_14.jpg
TA3

"Táto vláda dostala do vienka pandémiu. Teraz máme na krku aj vojnu. Sú to najťažšie chvíle. Popritom sme permanentne zaťažovaní problémami, ktoré má Smer-SD s orgánmi činnými v trestnom konaní," uviedol Juraj Krúpa z hnutia OĽANO, predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. 

Odposluchy sú vytrhnuté z kontextu, myslí si Krúpa

Podľa Krúpu mali predošlé vlády "podchytené" orgány a políciu a nie je jednoduché vykonať očistu. "Vyšetrovatelia boli odpočúvaní niekoľko týždňov a my tu máme odposluchy, ktoré sú z niekoľkých dní a sú vytrhnuté z kontextu." 

Podľa poslanca zo Smeru je zásadný rozdiel medzi odposluchmi z poľovníckej chaty, kde boli odpočúvaní predstavitelia opozície, a odposluchmi vyšetrovateľov, keďže v druhom prípade išlo o zákonné odpočúvanie. 

"So súhlasom súdu boli nasadené odposluchy, na základe ktorých, sa zistilo, že vyšetrovatelia NAKA sa dopúšťali rozhovorov, z ktorých je jasné, že vytvárali prostriedky na to, aby sa nezákonne fabulovali obvinenia," skonštatoval Boris Susko zo strany Smer-SD, poslanec NR SR.

Krúpa hovoril, že odposluchy boli v poľovníckej chate legálne nasadené, keďže obvinenia z pytliactva neboli zrušené tým ľuďom, ktorí sa tohto skutku mali dopustiť. Podľa Juraja Krúpu na chate vyšetrovali pytliactvo s tým, že nahrávacie zariadenia boli na chate nasadené dávno pred Ficovým stretnutím. Susko nesúhlasil s Krúpom, myslí si, že odposluchy boli nasadené cielene na Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. 

Susko kritizoval Mikulca

"Za celú situáciu je zodpovedný Mikulec", uviedol Susko, podľa ktorého nemá minister vnútra dôveru koalície aj napriek tomu, že v stredu nebol odvolaný. Poslanec zo Smeru si myslí, že Žilinka koná v súlade so zákonom. Opozícia jeho konanie vo funkcii schvaľuje a to aj napriek tomu, že je kandidátom koalície.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok