Školáci by už nemali ísť do karantény po kontakte s pozitívnym spolužiakom, na detaily si treba počkať

TA3 TASR
23.2.2022 14:15

Minister školstva Branislav Gröhling ocenil, že vláda nariadila zrušiť karanténu pre žiakov, ktorí boli v kontakte s pozitívnym spolužiakom v triede.

stredná škola
TASR/Roman Hanc

Upozornil však, že si treba počkať na presné znenie vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Na základe vyhlášky sa potom nastavia pravidlá v školskom semafore. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády.

"Princíp by mal byť, že keď bude pozitívny žiak v triede, tak iba pozitívny žiak pôjde do individuálnej izolácie a všetci ostatní žiaci zostanú v triede a budú sa naďalej vyučovať v rámci prezenčného vyučovania," vysvetlil minister.  

Školský semafor má fungovať naďalej. Šéf rezortu to zdôvodnil napríklad využívaním opatrenia o dokladovaní bezpríznakovosti.

Podľa rozhodnutia vlády by od 26. februára žiaci, ktorí boli v kontakte s pozitívnym spolužiakom v triede, nemuseli ísť do domácej karantény. Namiesto karantény má byť povinné nosenie respirátora/rúška po dobu desiatich dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou v triede pri zachovaní prezenčnej výučby a izolácii iba pozitívnej osoby (izolácia ostáva zachovaná). Zrušiť sa má aj povinnosť nosenia rúšok v triedach, naďalej bude platiť nosenie v spoločných priestoroch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok