Súčasný predseda Banskobystrického kraja nebude znovu kandidovať v jesenných voľbách

TA3 TASR
23.2.2022 11:23

Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter v stredu v Banskej Bystrici oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách na post šéfa kraja. Štafetu má po ňom prevziať jeho syn Ondrej Lunter, terajší podpredseda BBSK.

Ján Lunter BBSK 1140 px (SITA/Jakub Julény)
SITA/Jakub Julény

Ako zdôraznil Ján Lunter, kandidovať nebude už aj s ohľadom na vek. Jeho plnú podporu má syn Ondrej a je rád, že v projektoch, ktoré naštartovali v kraji pred piatimi rokmi bude mať, v prípade jeho zvolenia, kto pokračovať.

Ondrej Lunter následne oficiálne oznámil, že sa bude uchádzať o dôveru voličov v BBSK ako nezávislý kandidát. Má v pláne sa uchádzať aj o širšiu politickú podporu naprieč celým politickým spektrom, okrem strany Smer-SD, Hnutie Republika a ĽSNS. Podrobnosti zverejní neskôr. Chce rozbehnúť sériu stretnutí v regióne, aby vznikol kvalitný program na najbližšie štyri roky a obsahoval to, čo ľudia v kraji potrebujú.

"Nechcem, aby sa vrátila do kraja hanba a stagnácia, ako tomu bolo pred naším vedením. Chcem stavať cesty, efektívne využívať eurofondy. Kandidujem na predsedu BBSK, aby bolo u nás normálne, že veci fungujú," dodal okrem iného Ondrej Lunter. Súčasný predseda BBSK sa nebude uchádzať o žiadne funkcie a nemieni kandidovať ani na poslanca kraja.

"Uvážil som, že ďalšia náročná kampaň, a v prípade úspechu ďalšie štyri roky v úrade by som nemohol vykonávať takým spôsobom, s takým nasadením a nárokmi, ktoré som si pred seba kládol celý pracovný život. Za budúcnosť kraja však stále cítim zodpovednosť. Ondreja som najprv pred kandidatúrou vystríhal, viem, koľko času a obetí na úkor rodiny si tento post vyžaduje. On sa však rozhodol a má moju plnú podporu. Viem, že jeho motivácia je správna, je húževnatý a pracovitý, čo mal možnosť aj dokázať," zdôraznil dosluhujúci šéf kraja.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok