Putin požiadal parlament o povolenie nasadiť armádu mimo územia Ruska, súhlas dostal hneď

TA3 TASR
22.2.2022 17:16

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v utorok požiadal hornú komoru ruského parlamentu o súhlas na nasadenie ozbrojených síl mimo územia Ruska. Podľa agentúry TASS to oznámila predsedníčka Rady federácie Valentina Matvijenková.

Rada federácie, horná komora ruského parlamentu, v utorok vyhovela žiadosti prezidenta Vladimira Putina a dala svoj súhlas na nasadenie ozbrojených síl mimo územia Ruska. Podľa agentúry AP by tento súhlas mohol pripraviť pôdu pre útok na Ukrajinu.

Ako informovala agentúra TASS, jednotlivé výbory Rady federácie pred hlasovaním odporučili udeliť súhlas na použitie ruských ozbrojených síl v Doneckej ľudovej republike a Luhanskej ľudovej republike, pričom navrhli, aby príslušný výnos nadobudol účinnosť hneď v utorok.

Za toto rozhodnutie hlasovalo 153 senátorov, ktorí dali súhlas na použitie ozbrojených síl Ruskej federácie mimo jej územia "na základe všeobecne uznávaných zásad a noriem medzinárodného práva".

Vo výnose sa uvádza, že "celkový počet útvarov ozbrojených síl Ruskej federácie, oblasti ich pôsobenia, ich úlohy, dobu pobytu mimo územia Ruskej federácie určuje prezident Ruskej federácie v súlade s Ústavou Ruskej federácie".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok