Dovoz vakcín od spoločnosti Novavax sa oneskorí, informuje rezort zdravotníctva

TA3 TASR
22.2.2022 16:24

Dovoz vakcín od spoločnosti Novavax, ktorý bol plánovaný na pondelok, sa oneskorí. Podľa Ministerstva zdravotníctva SR by mali vakcíny na Slovensko doraziť do konca týždňa.

NCZI: Vakcína od Novavaxu funguje na rovnakom princípe ako vakcíny proti chrípke
TASR/AP

Uviedla to hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. "Prvé dávky vakcíny mali byť podľa našich informácií expedované výrobcom v týchto dňoch s predpokladaným navezením do jednotlivých krajín vrátane Slovenska do konca týždňa," priblížila hovorkyňa. V prvom kvartáli by podľa jej slov malo na Slovensko doraziť prvých 93-tisíc dávok vakcíny.

Rezort zároveň priblížil, že po dovezení vakcín na Slovensko by sa malo s očkovaním začať maximálne do dvoch týždňov. "Plánuje sa distribúcia do všetkých centier, ktoré vakcinujú, zohľadní sa aj registrácia záujemcov v tom ktorom regióne," doplnila Eliášová.

Národné centrum zdravotníckych informácií aktuálne eviduje 1620 registrácií na očkovanie touto vakcínou. "Z toho 719 osôb má záujem o prvú dávku a 901 osôb o preočkovanie," spresnila hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá. Registrácia na očkovanie je spustená od utorka 15. februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok