Britská kráľovná Alžbeta II. sa po covide necíti najlepšie. Svoje virtuálne stretnutia sa rozhodla zrušiť

TA3 TASR
22.2.2022 13:35

Britská kráľovná Alžbeta II., ktorá mala v nedeľu pozitívny test na koronavírus, v utorok zrušila plánované on-line schôdzky, pretože stále pociťuje mierne príznaky ochorenia podobné prechladnutiu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na Buckinghamský palác.

Britská kráľovná Alžbeta II. sa po covide necíti najlepšie. Svoje virtuálne stretnutia sa rozhodla zrušiť
TASR/AP

 Panovníčka sa podľa hovorcu paláca "rozhodla, že neuskutoční svoje plánované virtuálne stretnutia, ale bude pokračovať v plnení menej náročných (pracovných) povinností". Buckinghamský palác v nedeľu potvrdil, že kráľovná bola pozitívne testovaná na covid. Následne začala dostávať priania uzdravenia z celého britského politického spektra.

Palác vtedy uviedol, že 95-ročná panovníčka, ktorá bola zaočkovaná proti koronavírusu, bude v priebehu budúceho týždňa pokračovať v plnení menej náročných pracovných povinností zo svojho sídla na Windsorskom hrade.

Palác ubezpečil, že kráľovná, ktorá len pred niekoľkými týždňami oslávila 70. výročie svojho nástupu na trón, dostáva adekvátnu lekársku starostlivosť a dodržiava všetky zdravotné odporúčania.

Kráľovná bola pod sprísneným lekárskych dohľadom po tom, ako mal 10. februára pozitívny test na covid jej najstarší syn princ Charles aj jeho manželka Camilla. Charles sa len niekoľko dní predtým stretol s matkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok