Poľsko i Česko odsúdili Putinove rozhodnutie uznať suverenitu separatistov

TA3 TASR
22.2.2022 00:51

Ruské rozhodnutie uznať Doneckú ľudovú republiku a Luhanskú ľudovú republiku sa musí stretnúť s jednoznačnou odpoveďou a okamžitými sankciami. V reakcii na krok ruského prezidenta Vladimira Putina to prostredníctvom Twitteru uviedol poľský premiér Mateusz Morawiecki.

Ukrajina Donetsk Donbas 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Odmietnutie dialógu

"(Krok Ruska) znamená odmietnutie dialógu a očividné porušenie medzinárodného práva. Ide o akt agresie voči Ukrajine, ktorý sa musí stretnúť s jednoznačnou odpoveďou a okamžitými sankciami. Je to jediný jazyk, ktorému Putin rozumie. Vyzývam na urýchlené zasadnutie Európskej rady, aby sa prediskutovala táto záležitosť," napísal Morawiecki na Twitteri.

Česko stojí za nezávislou Ukrajinou

Česká republika stojí za slobodnou a nezávislou Ukrajinou. V reakcii na krok ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý sa rozhodol uznať nezávislosť separatistických regiónov na východe Ukrajiny, to uviedol český premiér Petr Fiala.

"Z vlastnej histórie si dobre pamätáme, že podobné kroky namierené proti suverénnym susedným štátom k mieru nikdy nevedú," napísal v pondelok večer na sociálnej sieti Twitter predseda českej vlády.

Šéf Kremľa v pondelok večer oznámil, že sa rozhodl uznať Doneckú ľudovú republiku a Luhanskú ľudovú republiku ako nezávislé štáty a priamo po televíznom prejave podpísal s predstaviteľmi oboch týchto entít dohody o spolupráci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok