Prípad smrti exriaditeľa Vojenskej spravodajskej služby vyšetrujú, zatiaľ nikoho neobvinili

TA3 TASR
21.2.2022 12:39

V prípade smrti bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby Petra Bučku zatiaľ nikoho neobvinili. Polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami, žiadnu zatiaľ nevylúčili. Predbežnou bezprostrednou príčinou smrti bolo zadusenie obesením. Uviedla to Andrea Dobiášová z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

V dome v Trenčíne našli dvoch mŕtvych ľudí. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie
TASR - Milan Drozd (ilu.)

"V prípade obete, ktorá bola nájdená 25. januára 2022 pri Dunaji v kameňolome pri Devíne, bola vykonaná pitva, znalecký posudok doposiaľ nebol spracovaný, ale predbežnou bezprostrednou príčinou smrti bolo zadusenie obesením," priblížila Dobiášová.

Ako podotkla, napriek tomu, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy, v danej veci sa pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami. Na základe získaných dôkazov nebola doposiaľ ani jedna definitívne potvrdená alebo vyvrátená. "Účelové podsúvanie ktorejkoľvek verzie širokej verejnosti vyšetrovanie sťažuje. Vo vyšetrovaní prebiehajú ďalšie procesné úkony, preto nie je možné zatiaľ poskytnúť ďalšie informácie," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok