Zuzulová, Fialková a Hrivík boli zvolení do komisie športovcov Slovenského olympijského a športového výboru

TA3 TASR
21.2.2022 10:36

Veronika Velez Zuzulová, Paulína Fialková a Marek Hrivík sa stali novými členmi komisie športovcov Slovenského olympijského a športového výboru. Právo voliť zástupcov za zimné športy v komisii SOŠV mali v tajných voľbách všetci slovenskí športovci, ktorí sa predstavili na ZOH 2022.

Zuzulová, Fialková a Hrivík boli zvolení do komisie športovcov Slovenského olympijského a športového výboru
TASR / Martin Baumann

Ako v pondelok informoval web olympic.sk, do komisie športovcov za zimné športy boli zvolení traja účastníci ZOH 2022, resp. ZOH 2018 z celkového počtu štyroch kandidátov. Najvyšší počet hlasov – 42 – získala bývalá lyžiarka Veronika Velez Zuzulová. 

Za ňou skončili vo voľbách biatlonistka Paulína Fialková (41) a hokejista Marek Hrivík (35 hlasov). Neúspešným kandidátom bol sánkar Matej Zmij s 31 hlasmi.Trio Veronika Velez Zuzulová, Paulína Fialková a Marek Hrivík nahradí v komisii doterajších členov za zimné športy Pavla Hurajta, Janu Wolnerovú a Jakuba Šimoňáka.

Predsedníčkou komisie športovcov SOŠV je strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá je ex officio aj členkou výkonného výboru SOŠV. Od olympijských hier v Tokiu sú členmi komisie športovcov za letné športy okrem Zuzany Rehák Štefečekovej aj olympijský šampión v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro 2016 Matej Tóth, triatlonista Richard Varga, tenista Filip Polášek a vodný slalomár Matej Beňuš.

Nominantkou prezidenta SOŠV Antona Siekela je v komisii rýchlostná kanoistka Martina Gogolová-Kohlová. Z pozície členky komisie športovcov Európskych olympijských výborov je členkou komisie športovcov SOŠV ex officio aj lukostrelkyňa Alexandra Longová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok