Brazíliu naďalej sužujú ničivé záplavy. Počet obetí sa zvýšil už na 165, medzi mŕtvymi je najmenej 28 detí

TA3 TASR
21.2.2022 09:35

Na 165 mŕtvych sa zvýšil počet obetí ničivých záplav a zosuvov pôdy, ktoré v utorok v brazílskom meste Petrópolis vyvolali výdatné dažde. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa miestnych predstaviteľov.

Brazíliu naďalej sužujú ničivé záplavy. Počet obetí sa zvýšil už na 165, medzi mŕtvymi je najmenej 28 detí
TASR/AP

Medzi mŕtvymi je podľa polície najmenej 28 detí. Záchranári a obyvatelia, ktorí pátrajú po svojich nezvestných príbuzných, pokračovali v prehľadávaní nánosov bahna a trosiek. Podľa úradov je však nepravdepodobné, že by sa našli ešte nejakí preživší.

Brazíliu naďalej sužuje nepriaznivé počasie. Ďalšie prudké dažde postihli v nedeľu štát Espírito Santo na juhovýchode latinskoamerickej krajiny. O život prišli najmenej dvaja ľudia, uviedli predstavitelia štátu Espírito Santo, ktoré hraničí so štátom Rio de Janeiro, kde sa Petrópolis nachádza.      

Búrky zničili 43 domov a viac ako 1200 ľudí muselo opustiť svoje domovy. Za posledné tri mesiace zomrelo v dôsledku výdatných dažďov najmenej 219 ľudí, najmä v štátoch Sao Paulo a Bahia, ako aj v Petrópolise a teraz v štáte Espírito Santo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok