Slovenská informačná služba toho má dosť. Reagujú na medializované informácie ohľadom kauzy Gorila

TA3 TASR
20.2.2022 20:38

V súčasnosti došlo k nárastu verejne medializovaných útokov zo strany niektorých predstaviteľov Úradu špeciálnej prokuratúry a tiež niektorých politických predstaviteľov na Slovenskú informačnú službu v podobe uvádzania nepravdivých a žiaľ niektorými médiami populistickou formou verejnosti podsúvaných informácií o údajnej nespolupráci pri vyšetrovaní tzv. kauzy Gorila.

SIS Slovenská informačná služba
TASR

Taktiež dochádza k mediálnym útokom na Slovenskú informačnú službu v súvislosti s trestnými konaniami vedenými proti niektorým príslušníkom Policajného zboru. Ide najmä o klamlivé informácie o monitorovaní integrity trestných konaní Slovenskou informačnou službou. 

Sledovať integritu trestných konaní je úlohou dozorujúceho prokurátora. Slovenská informačná služba v rámci plnenia spravodajských úloh podľa zákona o SIS získala informácie, ktoré zakladali podozrenia z manipulácie trestných konaní. Tieto informácie odstúpila zákonným príjemcom, vrátane orgánov činných v trestnom konaní, aby ich v rámci svojej riadiacej, kontrolnej alebo vyšetrovacej právomoci preverili.

Slovenská informačná služba vníma vyššie uvedené snahy prezentované v mediálnom priestore ako cielenú diskreditáciu, avšak ubezpečuje verejnosť, že všetky svoje úlohy plnila a plní vždy v súlade so zákonom, a to za účelom ochrany demokratického ústavného zriadenia, vnútorného poriadku a bezpečnosti štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok