Od 1. marca sa do Izraela dostanú aj nezaočkovaní, podstúpiť však musia dva PCR testy

TA3 TASR
20.2.2022 20:06

Izrael povolí od 1. marca vstup na svoje územie už aj turistom nezaočkovaným proti covidu. Oznámil to v nedeľu izraelský premiér Naftali Bennett. K takémuto kroku dochádza v čase, keď v Izraeli klesá počet nakazených koronavírusom aj súvisiacich úmrtí, uvádza agentúra AP.

Jeruzalem Izrael 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Všetci zahraniční turisti budú môcť od uvedeného termínu do Izraelu prichádzať bez ohľadu na to, či sa dali zaočkovať. Podmienkou na vstup však pre nich budú dva PCR testy. Prvý test budú musieť podstúpiť ešte pred cestou a druhý po prílete do Izraela. Bennett uviedol, že vzhľadom na neustály pokles v počte nakazených aj úmrtí nastal "čas na postupné otváranie" krajiny, ktorá uzavrela svoje hranice pre turistov ako jedna z prvých na svete.

Izrael v uplynulých dvoch rokoch výrazne obmedzil prílev zahraničných turistov, pričom koncom vlaňajšieho roka pre nich prakticky uzavrel svoje vzdušné hranice, a to z dôvodu šírenia nákazlivého koronavírusového variantu omikron. V súčasnosti však zažíva výrazný pokles v počte nových prípadov nákazy, čo je trend pozorovateľný aj v iných svetových krajinách, približuje AP.

Bennettova kancelária v nedeľu tiež oznámila, že sa od zmieneného dátumu uvoľňujú opatrenia aj pre Izraelčanov vracajúcich sa do svojej vlasti, pričom po novom budú musieť absolvovať PCR test už len po prílete a nie aj pred ním. V nadchádzajúcich týždňoch má byť v Izraeli zrušené aj povinné týždenné testovanie školopovinných žiakov, uvádza AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok