Cestovný ruch sa stále nepozviechal, chýbajú turisti. Niektoré podniky si zvolili zatvorenie

TA3
20.2.2022 16:17

Hotely a reštaurácie sú poloprázdne. Prevádzkovatelia a majitelia sa sťažujú, že za to môžu omikronové opatrenia. Niektorí dokonca zvažujú, že svoje prevádzky, ktoré majú momentálne otvorené, zatvoria.

„Naši klienti už takmer vôbec nechodia. Vždy sa nás opýtajú, aké sú podmienky, či sa niečo zmenilo. Žiaľ, v našich hoteloch sa nezmenilo nič. Ideme v režime OTP. Myslím si, že dovolenka na Slovensku už klientov veľmi nezaujíma,“ povedala Iveta Šestáková, podnikateľka v turizme vo Vysokých Tatrách.

Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska urobila začiatkom roka prieskum. Ten bol zameraný na vývoj tržieb a návštevnosti v ubytovacích a stravovacích prevádzkach klientami za mesiac január. Čísla sú nelichotivé. „Napriek otvoreniu 40 percent podnikov opakovane, aj keď nemuseli, zatvorili svoje prevádzky. Tým hlavným dôvodom je nedostatok návštevníkov a turistov,“ vysvetlil Marek Harbuľák, prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

Cestovný ruch na Slovensku čaká aj naďalej zložité obdobie. Kľúčová bude letná sezóna a prilákanie domácich a zahraničných turistov späť do hotelov a reštaurácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok