Žilinka za sebou nemá zatiaľ žiadnu kauzu, robotu si robí dobre, myslí si Pellegrini. Sulík má na to iný názor

TA3 TASR
20.2.2022 15:11

Generálny prokurátor Maroš Žilinka nemal zatiaľ žiadnu kauzu a svoju robotu si robí poriadne. Nezaradený poslanec parlamentu a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini to uviedol počas nedeľnej diskusnej relácie TV Markíza Na telo. Nesúhlasí s tým vicepremiér a predseda SaS Richard Sulík.

Paragrafu 363 už majú dosť. Spustili petíciu, v ktorej žiadajú zmenu
TASR/Martin Baumann

Šéf liberálov priznal, že pred voľbou nového generálneho prokurátora sa na jeseň 2020 postavil za Žilinku. "Hovoril som, že ten človek nemá za 30 rokov jednu pofidérnu kauzu. Bohužiaľ, teraz nazbieral už niekoľko pofidérnych káuz," povedal Sulík.

Expremiér Pellegrini vyhlásil, že Žilinka nemá za sebou zatiaľ žiadnu kauzu. "Všetko sú to len vymyslené veci. Robí si svoju robotu poriadne," zdôraznil. Prípadné personálne zmeny na čele štátnych inštitúcií by sa nemali podľa Sulíka dosahovať zmenou zákonov.

"Mali by sme byť opatrní s účelovými legislatívnymi zmenami. Keď chceme docieliť personálnu zmenu, tak riešme personálnu zmenu a nechoďme zmeniť celý zákon," podotkol. 

Pellegrini by to považoval za hlúpy útok na generálneho prokurátora, ktorý poukazuje aj na prešľapy koalície. Sulík počas relácie zopakoval, že ak Sme rodina naďalej nebude podporovať zásadné reformy, je na ich zvážení, či zotrvajú v koalícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok