Verili sme tomu a to sa podarilo. Ak mám šťastie, spadne mi to aj z bufetu, smial sa Slafkovský

TA3 TASR
19.2.2022 18:33

Juraj Slafkovský je horúci kandidát na zisk ceny pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja v Pekingu. Pre slovenského hokejistu, ktorý strelil sedem gólov v siedmich zápasoch, by však bola táto cena len bonusom. Podľa neho si všetci budú navždy pamätať zisk bronzu.

ZOH2022-Hokej: Slafkovský nemyslí na MVP: "Bronz je viac, to si každý zapamätá"
TASR/Jaroslav Novák

Sedemnásťročný útočník po víťaznom zápase o tretie miesto proti Švédsku (4:0) neskrýval veľké emócie, pocity šťastia ho zaplavili spolu so slzami v očiach: "Keď chcete získať medailu, musíte vyhrať posledný zápas na turnaji. Budem si to pamätať do konca života."

Slafkovský predviedol na ZOH hitparádu zakončení, v súboji o bronz skóroval dvakrát. "Ak mám šťastie, spadne mi to aj z bufetu. A dnes som sa akoby postavil do radu na hot dog a spadlo to," smial sa mladý hokejista.

Za svoje výkony ho viacero novinárov pasovalo za najhorúcejšieho laureáta na cenu pre najužitočnejšieho hráča turnaja, Slafkovský však povedal: "To by bolo len také plus. Ale to nie je o tom, ale o bronzovej medaile. Keby som dostal tú cenu, tak to si nebude nikto pamätať, ale bronz si zapamätá každý." 

Podľa talentovaného mladíka rozhodlo o bronze pre Slovensko na ZOH viacero faktorov, vyzdvihol však jeden: "To, ako sme sa pozviechali z prehier. Aj po tej semifinálovej. Verili sme tomu a to sa podarilo. Verím, že to bude veľká motivácia pre každého mladého hokejistu, ktorý chce hrať hokej."

Slafkovskému predpovedajú hokejoví experti veľkú budúcnosť, v tohtoročnom drafte NHL by sa mal umiestniť vysoko. Môže sa tak stať ďalšou hviezdou slovenského hokeja a zaradiť sa medzi osobnosti ako Marián Gáborík, Marián Hossa a ďalší. "Sú to veľké hviezdy, ja ešte len vyrastám. Možno raz budem podobný. Ale teraz sa teším, že sa s nami bude tešiť veľa fanúšikov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok