Británia sťahuje veľvyslanectvo z Kyjeva do Ľvova, občanom odporúča odchod z Ukrajiny

TA3 TASR
19.2.2022 09:46

Britské ministerstvo zahraničných vecí v piatok oznámilo, že veľvyslanectvo krajiny na Ukrajine sa sťahuje z hlavného mesta Kyjev. Rezort zároveň britským občanom odporučil, aby opustili Ukrajinu, kým ešte budú dostupné komerčné dopravné prostriedky.

Chorvátsko Ukrajina
TASR/AP

Kancelária britskej ambasády v Kyjeve sa spolu s celým personálom dočasne presťahuje do mesta Ľvov, ktoré leží na západe krajiny, dodalo ministerstvo. Správu priniesla agentúra Reuters.

"Akákoľvek ruská vojenská akcia na Ukrajine by vážne ovplyvnila schopnosť britskej vlády poskytovať konzulárnu pomoc na Ukrajine. Britskí štátni príslušníci by za týchto okolností nemali očakávať zvýšenú konzulárnu podporu alebo pomoc pri evakuácii," zdôraznil rezort diplomacie.

Rusko zhromaždilo na hraniciach s Ukrajinou približne 190-tisíc vojakov, upozornili v piatok Spojené štáty, tvrdiac, že ide o najväčšiu mobilizáciu armádnych síl od konca studenej vojny, dopĺňa denník The Guardian. Podľa Washingtonu je to nárast o vyše 90-tisíc vojakov za menej než mesiac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok