KHL: Slovan prehral na ľade CSKA Moskva

SITA
5.12.2012 06:37

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom jedinom zápase KHL na ľade ruského klubu CSKA Moskva 1:4. Tomuto súperovi podľahli aj v októbri na vlastnom ľade, vtedy 2:3.

KHL: Slovan prehral na ľade CSKA Moskva
SITA

Teraz zverenci Rostislava Čadu pri pokuse o revanš sľubne držali nerozhodný výsledok 1:1, ale tesne pred polovicou tretej dvadsaťminútovky skórovali Vladimir Žarkov a Michail Grabovskij a zabezpečili domácim vedenie 3:1. Necelé dve minúty pred koncom stretnutia upravil na konečných 4:1 Jakov Rylov. Za Slovan dal jediný gól v 33. min v presilovej hre český legionár Michal Vondrka. V drese domáceho mužstva sa nepredstavil slovenský gólman Rastislav Staňa, prednosť dostal Iľja Bryzgalov.

"Rýchlo inkasovaný gól mal negatívny dopad na naše taktické zámery. Následne sa nám však podarilo vyhnúť sa až do konca úvodnej tretiny prípadnému ďalšiemu gólu v našej sieti. Navyše, v druhom dejstve sme vyrovnali, držali sme krok. V tretej časti sa však, žiaľ, prejavila únava na záver najťažšieho 'tripu'. Myslím si, že práve vyčerpanosť bola príčinou tohto nášho nezdaru," cituje kouča Slovana Rostislava Čadu portál Gazeta.

"Boli sme v podobnej situácii ako Slovan. Obe mužstvá mali za sebou výjazd na východ. Nepochybne práve tento aspekt viedol k menšej aktivite, dianie na ľade vyznievalo skôr ťažkopádne. Nevychádzali nám presilovky. Počas prvých dvoch tretín sa nám celkovo príliš nedarilo, takže v tretej časti sme pristúpili k preskupeniam, hľadali sme správne varianty. V konečnom dôsledku to prinieslo efekt," skonštatoval tréner CSKA Valerij Bragin.

Najbližšie sa Slovan predstaví v sobotu 8. decembra o 17.00 h, keď doma privíta HC Lev Praha. V tabuľke Západnej konferencie majú "belasí" z 32 zápasov 47 bodov a patrí im šieste miesto.

Výsledok - utorok:
CSKA Moskva - Slovan Bratislava 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 5. A. Radulov (Širokov, Daciuk), 47. Žarkov (Davis), 49. M. Grabovskij (Daciuk), 59. Rylov (Davis, Žarkov) - 33. Vondrka (Miklík, Sigalet)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Romasko - Micheľ, Šichanov
Zostavy:
CSKA: Bryzgalov - Riasenskij, Rylov, Mäenpää, D. Denisov, Kondratiev, Marčenko, Gimajev - A. Radulov, Daciuk, Širokov - M. Grabovskij, Grigorenko, Davis - Žarkov, I. Zubov, Persson - Barbašov, Sprukts, Ľubimov
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sekera, Štajnoch, Švarný, J. Tabaček - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - T. Mikúš, A. Šťastný, Ölvecký - Kudrna, M. Daňo

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok