Trenčín - HK Orange 20 5:2

SITA
5.12.2012 06:24

Domáci sa hneď na začiatku zápasu upokojili dvoma gólmi obrancov v rozpätí 76 sekúnd - najskôr Bokroš spred bránky zavesil ponad rameno gólmana Nagya a o chvíľu Koma zvýšil delovkou od modrej čiary.

Trenčín - HK Orange 20 5:2
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 27. kolo - utorok:
Dukla Trenčín - HK Orange 20 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Góly: 5. T. Bokroš (Sojčík, Tybor), 6. J. Koma (Jakub Gašparovič, Marosz), 19. T. Bokroš (Sojčík, Tybor), 36. Lelkeš (Tybor, Sojčík), 60. Tybor (Sojčík, Lelkeš) - 27. R. Mráz (Bezúch), 41. A. Bíreš (Buri, R. Mráz)
Vylúčení: 2:1 na 2 min, navyše: Šišovský (Trenčín) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Stano, Tvrdoň, 1000 divákov

Zostavy:
Trenčín: Škrečko - J. Koma, Imrich, T. Bokroš, E. Bagin, Vizváry, E. Bednár, Habšuda, Biro - Jakub Gašparovič, Marosz, T. Klíma - Tybor, Sojčík, Lelkeš - O. Mikula, Broska, Jakúbek - P. Kopecký, M. Adamec, Šišovský
HK Orange 20: A. Nagy - Rusina, Buri, Nechala, Luža, Korím, Z. Tóth, M. Pospíšil, M. Bednár - Bezúch, A. Bíreš, R. Mráz - B. Mráz, Rapáč, D. Hudec - Matis, Kolena, Uhrík - V. Fekiač, Boltun, A. Lipovský

Domáci sa hneď na začiatku zápasu upokojili dvoma gólmi obrancov v rozpätí 76 sekúnd - najskôr Bokroš spred bránky zavesil ponad rameno gólmana Nagya a o chvíľu Koma zvýšil delovkou od modrej čiary. Mladí reprezentanti neboli v úvodnej tretine príliš nebezpeční a v jej závere inkasovali ešte raz, pretože Bokroš tečovanou strelou od modrej zužitkoval trenčiansku presilovku.

V prostrednej časti Trenčín poľavil v koncentrácii a reprezentanti sa začali viac presadzovať, čo vyjadrili aj gólovo v 27. min úspešne zakončeným brejkom v podaní R. Mráza. Hra sa potom vyrovnala, domáci však defenzívnu hradbu protivníka dlho nevedeli prekonať. Podarilo sa im to až v 36. min, keď Lelkeš puk zblízka pekne zavesil do siete.
Krátko na to začali hrať hostia päťminútovú presilovku po Šišovského treste za napadnutie a v 33. sekunde tretej tretiny ju aj využili na skorigovanie stavu, keď Bíreš nedal strelou zblízka brankárovi šancu. Onedlho mohli reprezentanti ešte viac zdramatizovať stretnutie, v 98-sekundovej početnej výhode o dvoch hráčov však neuspeli. Duelu nechýbalo obojstranné nasadenie až do konca, napriek tomu sa výsledok menil až v samotnom závere, keď si hostia ešte vyskúšali hru bez gólmana. Práve počas nej spečatil účet zápasu 22 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky Tybor.

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Spokojní sme najmä s našou hrou v prvej tretine, v ktorej sme boli aj dostatočne efektívni a vybudovali sme si trojgólový náskok. Potom však hráči ubrali na koncentrácii a dôraze, čo mladí chlapci v súperovom mužstve čiastočne dokázali využiť. V závere sme si trochu zbytočne zdramatizovali zápas, ale víťazstvo i plný bodový zisk sa počítajú."

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Takýto zlý začiatok stretnutia sme už dlho nemali. V prvej tretine sme dostali tri góly, čo ovplyvnilo ďalší priebeh duelu. Až od druhej tretiny sme konečne začali hrať našu hru, akú sme si predstavovali. Vyskúšali sme si aj power-play na konci zápasu, ale zvrátiť výsledok sa nám už nepodarilo. Ak by malo toto mužstvo viac skúseností, možno by sme dosiahli lepší výsledok, hoci našu hru môžem hodnotiť kladne."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok