Nikdy som nepovedal, že končím. Hamilton je pripravený ďalej bojovať, cez prehru sa preniesol

TA3 TASR
18.2.2022 12:57

Britský jazdec Lewis Hamilton je podľa vlastných slov pripravený na boj o rekordný ôsmy majstrovský titul v nadchádzajúcej sezóne F1. Sedemnásobný šampión pri predstavovaní nového monopostu Mercedes W13 uviedol, že sa už dostal cez kontroverznú vlaňajšiu VC Abú Zabí, v ktorej prehral majstrovský boj s Holanďanom Maxom Verstappenom.

Nikdy som nepovedal, že končím. Hamilton je pripravený ďalej bojovať, cez prehru sa preniesol
TASR/AP

"Nikdy som nepovedal, že skončím. Bolo to pre mňa náročné obdobie, to je jasné. Musel som skloniť hlavu, sústredil som sa na svoju rodinu a blízkych," povedal pre agentúru DPA 37-ročný Brit, ktorého možný odchod bol jednou z hlavných tém zimnej prestávky.      

Prehru v dramatickom závere minulej sezóny niesol ťažko aj šéf tímu Toto Wolff: "Všetci sme boli prvotne šokovaní. Nikdy sme nič také nevideli." Napriek Hamiltonovmu niekoľkotýždňovému odmlčaniu však nikdy nepochyboval, či sa Brit vráti: "Musel sa vzdialiť, prísť na iné myšlienky a venovať sa niečomu úplne odlišnému."

Mercedes sa v sezóne 2022, ktorá znamená zmenu technických i finančných pravidiel, bude snažiť o prekonanie svojho vlastného rekordu - zisk deviateho konštruktérskeho titulu po sebe. V plnení tejto výzvy tímu pomôže aj George Russell. Bývalý jazdec Williamsu a člen akadémie "strieborných šípov" nahradil Fína Valtteriho Bottasa, ktorý podpísal lukratívny päťročný kontrakt s Alfou Romeo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok