V detskom domove napadli staršie deti 14-ročné dievča. Druhá skupina zabávala vychovávateľa, aby si bitku nevšimol

TA3
18.2.2022 12:18

V detskom domove rodinného typu v Tatranskej Lomnici staršie deti fyzicky napadli 14-ročné psychicky nestabilné dievča. Kým ju jedna skupina bila palicou, druhá zabávala vychovávateľa, aby nemohol incident zaregistrovať a zabrániť mu. Prípadom sa zaoberala polícia aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Najbližšia príbuzná však nevie, aké opatrenia prijali.

Bola celá vytrasená, nechcela veľmi komunikovať, bolo veľmi ťažké, aby mi povedala, čo sa stalo, aj keď som jej sestra,“ hovorí Simona Banyacskiová, sestra napadnutého dievčaťa. Podľa jej slov, si na jej mladšiu sestru počkali deti v izbe, kým vyšla z kúpeľne. „Zatvorili dvere, zapchali jej ústa a dobili ju s palicou,“ dodala Simona. Ostatné deti mali zabávať vychovávateľa, aby si nevšimol, čo sa na hornom poschodí deje.

V škole si však všimli, že niečo nie je v poriadku. Informovali riaditeľku Centra pre deti a rodiny v Poprade a tá všetko oznámila polícii. Aj pár dní po bitke boli na tele dievčaťa vidieť modriny, ktoré si jej sestra Simona odfotila. „Chcela som podať trestné oznámenie na polícii v Poprade, kde mi bolo povedané, že v tejto veci je bezpredmetné ho podávať, lebo sa jedná o rovnaký prípad, v ktorom sa už koná,“ opísala Banyacskiová.

Ako uviedla polícia, vypočuli všetkých svedkov, ktorí mohli podať k objasneniu skutku relevantné informácie a zabezpečila tiež lekársku správu poškodenej. „Prípad bol kvalifikovaný ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Pri objasňovaní okolností fyzickej potýčky chovancov policajti zistili ďalšie štyri samostatné skutky protiprávneho konania,“ uvádza sa v policajnom stanovisku. Z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny informovali, že Centrum pre rodiny a deti v Poprade spolupracujú s políciou.

Staršia sestra dievčaťa tvrdí, že nemá o prípade žiadne ďalšie informácie a nevie sa k ničomu dopátrať.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok