NHL: New Yorku Islanders sa darilo, s Bostonom zvíťazili aj vďaka Chárovi

TA3 TASR
18.2.2022 07:02

Hokejisti New Yorku Islanders aj vďaka asistencii slovenského obrancu Zdena Cháru zvíťazili v zámorskej NHL na domácom ľade nad Bostonom 4:1. Zastavili tak sériu troch prehier, bilanciou 1+1 sa prezentovalo domáce trio Noah Dobson, Mathew Barzal a Brock Nelson.

hokej puk bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Chára odohral vyše 19 minút a zapísal si aj plusový bod. Celkovo má v tejto sezóne v 41 zápasoch na konte sedem kanadských bodov za sedem asistencií. Štyridsaťštyriročný Chára odohral proti bývalému klubu, kde pôsobil ako 14 sezón, už svoj 1649. zápas v NHL v kariére. Len tri mu tak chýbajú na prekonania Chrisa Cheliosa, ktorý je lídrom v počte odohraných duelov v profilige medzi obrancami (1651).

Darilo sa Washingtonu, ktorý vyhral na ľade Philadelphie 5:3. Slovenský obranca Capitals Martin Fehérváry strávil na ľade vyše 20 minút a zaznamenal aj dva plusové body.

Hrdinom Montrealu v domácom zápase so St. Louis bol Cole Caufield. Ten necelých 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 2:2 a potom gólom v predĺžení rozhodol o tom, že Canadiens ukončili nepríjemnú sériu desiatich prehier. Výhra bola po predchádzajúcich troch prehrách prvá pre dočasného trénera Canadiens Martina St. Louisa. Detroit vyhral v newyorskej Madison Square Garden nad Rangers 3:2 po nájazdoch, keď v ich šiestej sérii rozhodol Pius Suter. Toronto zdolalo doma Pittsburgh 4:1, v drese Maple Leafs prispeli bilanciou 1+1 Morgan Rielly a Auston Matthews. Hrdinom bol ale brankár Jack Campbell, ktorý Pittsburghu zlikvidoval až 45 striel na bránku.

NHL - výsledky:

NY Rangers - Detroit 2:3 pp a sn
 

Philadelphia - Washington 3:5 


Buffalo - Ottawa 1:3 

Toronto - Pittsburgh 4:1 

NY Islanders - Boston 4:1 (za domácich Z. CHÁRA 0+1) 

Winnipeg - Seattle 5:3

Chicago - Columbus 4:7 

Edmonton - Anaheim 7:3 

San Jose - Vancouver 4:5 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok