Program v parlamente sa mení. Mikulca odvolávať nebudú, mimoriadnu schôdzu presunuli

TA3 TASR
17.2.2022 13:29

Poslanci národnej rady budú pokračovať v rokovaní na riadnej 55. schôdzi aj vo štvrtok poobede, hoci bola naplánovaná mimoriadna schôdza. O 14.00 h má byť napokon hodina otázok, následne by mali zákonodarcovia dokončiť diskusiu k návrhom na zriadenie mestských súdov v Bratislave a Košiciach.

Zasadnutie ústredného krízového štábu
TA3 / David Duducz

O zmenách v priebehu rokovania informoval predseda parlamentu Boris Kollár po zasadnutí poslaneckého grémia. Ak sa diskusia k bodom ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej skončí do 17.00 h, hlasovať sa o nich bude vtedy, ak nie, diskusia bude pokračovať a hneď po nej bude hlasovanie o doteraz prerokovaných bodoch. Tým by malo plénum ukončiť rokovací deň i aktuálnu 55. schôdzu.

Plánovaná mimoriadna schôdza na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca sa pre zmeny priebehu rokovania presunie na piatok ráno. Kollár ozrejmil, že sa má začať od 9.00 h. Piatkové rokovanie má podľa jeho slov trvať do 14.00 h, ako býva zvykom. Ak sa návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi dovtedy prerokuje, malo by sa o ňom aj hlasovať. Ak nie, schôdza bude pokračovať až v utorok 22. februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok