Aj pozitívni poslanci môžu byť v parlamente, musia byť však bez príznakov

TA3 TASR
17.2.2022 12:25

Poslanci národnej rady s ochorením Covid-19 môžu byť prítomní v parlamente a plniť si svoje ústavné povinnosti, musia mať však respirátor i rukavice. Hlasovať budú z balkóna v rokovacej sále, médiá naň prístup mať nebudú. Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár po zasadnutí poslaneckého grémia.

Mimoriadna schôdza k pošte sa skončila, plénum odmietlo jej program
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Kollár sa v súvislosti s pozitívnymi poslancami odvoláva na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR. Podľa jeho slov si tak zákonodarcovia môžu plniť ústavné povinnosti a byť v sále. "Pokiaľ sú bezpríznakoví, majú respirátor a majú rukavice," priblížil.

Čo sa týka priebehu aktuálnej 55. schôdze, ukončiť sa má už vo štvrtok voľbou komisára pre deti i člena Rady pre štátnu službu a následným vyhlásením výsledkov.

Popoludní je naplánovaná aj mimoriadna schôdza iniciovaná opozičným Smerom-SD. Minister vnútra Roman Mikulec by mal na nej čeliť odvolávaniu. Kollár informoval, že vo štvrtok bude plénum rokovať do 19.00 h a hlasovanie by malo byť v piatok. Ak sa diskusia do štvrtka večer neskončí, pokračovať bude aj v piatok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok