Vlaková a letecká doprava v Nemecku musela prerušiť premávku, dôvodom je silný vietor

TA3 TASR
17.2.2022 09:35

Železničná spoločnosť Deutsche Bahn musela pre silný vietor spôsobený tlakovou nížou Ylenia, ktorá sa presúvala ponad Nemecko v noci zo stredy na štvrtok, prerušiť premávku vo viacerých spolkových krajinách na severe Nemecka vrátane metropoly Berlín, ako aj susednom Brandenbursku, Brémach či Hamburgu.

Vlaková a letecká doprava v Nemecku musela prerušiť premávku, dôvodom je silný vietor
TASR/AP (ilu)

Vlaková doprava v mnohých častiach Nemecka je značne obmedzená, uviedol vo štvrtok ráno hovorca Deutsche Bahn. Na severe Nemecka nepremávajú do poludňajších hodín žiadne diaľkové vlaky. Týka sa to okrem spomínaných oblastí i Šlezvicka-Holštajnska, Meklenburska-Predpomoranska a Dolného Saska.

Ylenia zasiahla najprv sever a východ Nemecka. V Berlíne vyhlásili hasiči vo štvrtok okolo 02.30 h dočasne núdzový stav. Po tom, čo sa situácia zlepšila, pristúpili o 4.30 h k jeho ukončeniu.

V Hamburgu došlo k zaplaveniu oblasti rybieho trhu (Fischmarkt). "Na vodomere (v štvrti) Sankt Pauli bola okolo 05.00 h nameraná hodnota 1,98 metra nad strednou úrovňou prílivu," povedal hovorca Spolkového úradu pre moreplavbu a hydrografiu v Hamburgu. Ak sa na pobreží Severného mora hladina vody zvýši o 1,5 metra nad túto úroveň, ide podľa BSH o búrlivý príliv.

S meškaním a výpadkami vlakov je nutné počítať aj v regionálnej železničnej doprave. V Dolnom Sasku je vlaková doprava pre škody spôsobené počasím južne od Hamburgu úplne pozastavená. Deutsche Bahn momentálne pracuje na odstránení škôd spôsobených poveternostnými podmienkami.

 Silný vietor ovplyvnil i leteckú dopravu - spoločnosť Lufthansa zrušila dosiaľ z preventívnych dôvodov 20 letov. Obmedzenia na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom sa týkajú letov do Berlína, Hamburgu a Mníchova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok